top of page
Webshop-Poster-8-Brokate-diagonal-1-733x1024-1.jpg

Qi Gong, breng de levensenergie weer in beweging

Qi gong cursus in de Stookkamer 


Op vrijdag 14 april zullen Soei en Tinka een introduktieles Qi Gong geven in buurthuis de Stookkamer van 11.00 tot 12:00 uur. (Stephensonstraat 38 vlakbij de Vomar).


Wat is Qi Gong? 


Letterlijk betekent het in beweging brengen van onze vitale levensenergie. Dit zullen wij gaan doen met staande oefeningen, bewegingen en ademhalingsoefeningen. Voor mensen die niet alle bewegingen kunnen uitvoeren hebben wij aangepaste oefeningen.


Wat is het doel van Qi gong? 


Door het in beweging brengen van onze levensenergie door ons lichaam voelen wij ons weer lekker in ons vel zitten, wij zijn als het ware in balans. Wie in balans is, is in controle, is de baas, anders gezegd heeft keuzes. Dit geldt voor lichaam en geest. Lichaam en geest zijn één.


Wij volgen het principe van Ontspanning Concentratie en Meditatie (OCM), Qi gong is een benadering hiervan via het lichaam in de traditie van de TCM (Traditional Chinese Medicine).


Onze oefeningen zijn zeer geschikt voor revalidatie, post-Covid e.d. energieverlies, maar ook voor diegenen die dieper in de werking van lichaam en geest willen duiken. Er ontstaat weer een goede verbinding van onze buik, ons hart en ons brein. Je wordt er rustiger van in je hoofd en je wordt je bewuster van spierspanningen, die weer mogen worden losgelaten. Maar vooral is het belangrijkste natuurlijk dat je er blijer en gezonder wordt.


De oefeningen zijn voor iedereen van jong tot oud en vereist geen speciale conditie.


En daarna?

Na de introduktieles van 7 april bieden wij een reeks van acht lessen aan op de vrijdagochtend van 5 mei tot en met 30 juni. Voor de lessen is loszittende kleding handig om te dragen. Je kunt oefeningen met schoenen doen of op je sokken. Er wordt een kleine bijdrage gevraagd voor de koffie en de thee.


Voor meer informatie kun je bellen met Soei (06-40839115) of Tinka (06-26886133). 

We zien jullie graag langskomen op vrijdag 14 april!

Kijk voor meer informatie ook bij de pagina Drie Elixervaten.

Qi gong: Welkom
bottom of page